Home Binnenmuurstenen

Binnenmuurstenen

Betonsteen
Betonblokken worden zowel functioneel en esthetisch toegepast. Er zijn betonblokken die kunnen worden toegepast in de fundering, voor binnenwanden alsook voor schoon lijm- of metselwerk. Betonsteen is verkrijgbaar in diverse formaten, niet dragend en dragend.

Kalkzandsteen
Kalkzandstenen zijn geschikt voor het bouwen van dragende en niet-dragende binnenwandconstructies. De kalkzandstenen zijn verkrijgbaar in waalformaat, amstelformaat, lijmblokken, metselblokken en vellingblokken.

Gasbeton / Cellenbeton
Cellenbetonblokken worden veelal toegepast voor badombouwen, voorzet- en scheidingswanden, leidingkokers en schoorsteenmantels. De lichtgewichtblokken zijn onbrandbaar, eenvoudig verwerkbaar en hebben een grote draagkracht. Verder hebben cellenbetonblokken goede thermische en geluidsisolerende prestaties.

Poroplus
Poroplus zijn keramische snelbouwstenen. Verkrijgbaar als lijm- en metselblok. De ideale binnenmuursteen voor dragende en niet dragende wanden.
- Licht van gewicht
- Goede thermische isolatiewaarde
- Goede geluidsisolatiewaarde
- Door tong en groef aan de kopse kanten hoeft alleen de lintvoeg vermetseld te worden!

Thermoplus METSELBLOK
Thermoplus zijn keramische metselblokken. Deze binnenmuursteen scoort goed op geluidsisolerende eigenschappen en is voorzien van een tandgroefverbinding.

Poriso
PorisoStuc metselblokken
PorisoStuc is een lichtgewicht volle binnenmuursteen met een hoge druksterkte waardoor deze geschikt is voor ‘dragend en nietdragend werk’. PorisoStuc heeft goede geluidsisolerende eigenschappen en is eenvoudig af te werken. Het overgrote deel van het PorisoStuc assortiment is leverbaar in hol en dol uitvoering (H+D). Alleen de lintvoeg hoeft van metselspecie te worden voorzien. Dat maakt de blokken uitermate geschikt voor het maken van veel meters. Bekijk de PorisoStuc binnenmuurstenen in de productzoeker.

Door de gunstige bouwfysische eigenschappen is de uitzetting en krimp minimaal. Muurlengtes tot ca. 16 meter zijn geen enkel probleem. Bouwfysische dilataties worden daardoor tot een minimum beperkt. Bouwtechnische dilataties als gevolg van de gekozen constructie moeten door jouw constructeur worden beoordeeld.

Poriso lijmsysteem
Het Poriso lijmsysteem is ontwikkeld voor razendsnel en efficiënt bouwen. Het systeem bestaat uit speciale lijmmortel, een lijmbak en blokken met een aangepaste blokhoogte van 174 en 200 mm. De blokken zijn verkrijgbaar in 3 muurdiktes, te weten 100, 120 en 140 mm. Hiervoor is een compleet pakket aan lijmtoebehoren ontwikkeld voor een kwalitatief goede verwerking. Met minder lagen wordt zonder zagen de gewenste hoogte bereikt. Dit levert al snel een flinke tijdwinst op!

Vuil metselwerk
Metselwerk heeft niet altijd een esthetische functie. Bijvoorbeeld onder de grond of wanneer een gevel of binnenmuur later nog afgewerkt wordt met een stucwerk of gevelbekleding. Hiervoor is een vuilwerk steen eveneens een uitstekende optie. Informeer vrijblijvend naar beschikbare partijen.

Schoon metselwerk
Schoon metselwerk kan zowel binnen als buiten toegepast worden. U kiest uw gevelstenen bij BPG J&W Bouwpartners in een unieke sfeer, namelijk in en om de oude ringoven van De Steenoven Wouwse Plantage. Laat u verrassen door het veelzijdige aanbod.

Disclaimer     Algemene voorwaarden     Privacy     Copyright 2016 J&W Bouwpartners